Σεμινάριο Φωτογραφίας και Βίντεο με χρήση Drone

 

Το να εμπλουτίσει ένας δημιουργός το οπτικο-ακουστικό του έργο με δυναμικά εναέρια πλάνα, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ. Το σεμινάριο αυτό, εισάγει τους καταρτιζόμενους στις θεμελιώδεις αρχές της εναέριας εικονοληψίας με drone, βοηθώντας τους έτσι να αναπτύξουν τη δική τους προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, η οποία θα τους βοηθήσει να αναβαθμίσουν τα οπτικοακουστικά τους έργα (projects) σε άλλο επίπεδο. Το συγκεκριμένο σεμινάριο υιοθετεί μία αναλυτική εκπαιδευτική προσέγγιση βήμα-βήμα, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές.Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν τις βασικές τεχνικές κινηματογραφικής λήψης, τον σχεδιασμό και την οργάνωση εναέριας εικονοληψίας, σωστούς ελιγμούς πτήσης με drone για εικονοληψία, ενέργειες για αποφυγή λαθών και πολλά άλλα.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται τη 2η ημέρα με την επίδειξη δύο (2) πραγματικών σεναρίων λήψης φωτογραφιών και βίντεο με drone, τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικά σημεία αναφοράς για τα μελλοντικά επαγγελματικά, αλλά και ψυχαγωγικά έργα (projects) των καταρτιζομένων.

Το Σεμινάριο Φωτογραφίας και Βίντεο με χρήση Drone διεξάγεται υπό την αιγίδα και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation), τον πρωτοπόρο διεθνή Οργανισμό που εκπροσωπεί και υποστηρίζει την παγκόσμια βιομηχανία drones.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 27-28/3/2021 ώρες 10:00-16:00 αποκλειστικά μέσω e-learning.

 • ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

  Ο Μωρίς Γκορμεζάνος είναι διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc στην Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου του York, στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK). Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί ως βοηθός οπερατέρ σε ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, όπως Η Ρόζα της Σμύρνης (2016) και Τζαμάϊκα (2017), καθώς και ως μαθητευόμενος στην ομάδα του βραβευμένου διευθυντή φωτογραφίας Woo-Hyung Kim στην συμπαραγωγή των BBC και AMC, The Little Drummer Girl (2018).

  Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ως διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, σειρές ντοκιμαντέρ όπως Βίοι Παράλληλοι (2018-2019) για την ΕΡΤ2, καθώς και διαφημιστικές - προωθητικές ταινίες για ένα ευρύ πελατολόγιο. Η επαγγελματική του εμπειρία, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για την κινηματογραφική αφήγηση και τα εναέρια μέσα (drone) κινηματογράφησης, οδήγησαν στον διορισμό του ως Συμβούλου Κινηματογραφήσεως με Drones για το Ελληνικό Παράρτημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

   

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Οι κυριότερες εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο είναι συνοπτικά:

  • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs / drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή - ο ρόλος της World UAV Federation).
  • Επιλέγοντας το κατάλληλο drone για εναέρια Εικονοληψία.
  • Οπτικο-ακουστική αφήγηση: Ουσιώδες τεχνικές Κινηματογράφησης.
  • Το Στάδιο της Προ-Παραγωγής: Οργανώνοντας το εναέριο γύρισμα με drone.
  • Συμβουλές για την εναέρια λήψη Φωτογραφιών και Βίντεο.
  • Οι θεμελιώδεις αρχές του εναερίου γυρίσματος.
  • Το Στάδιο της Μετά-Παραγωγής: Τεχνική επεξεργασία Φωτογραφιών & Βίντεο (Editing).
  • Επίδειξη πραγματικών Σεναρίων λήψης Φωτογραφιών και Βίντεο με drone: Από την αρχή έως το τέλος.

   

 • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  Το σεμινάριο είναι ιδανικό για λάτρεις-φίλους των drones, χειριστές ΣμηΕΑ, καθώς και για αρχάριους σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για την εναέρια εικονοληψία (φωτογραφία και βίντεο) με χρήση drone. Επίσης, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, επαγγελματίες εναέριας χαρτογράφησης, δημοσιογράφους και εικονολήπτες που χρησιμοποιούν drones για οποιοδήποτε λόγο στην καθημερινή τους εργασία.

   

 • ΣΤΟΧΟΙ
  • H απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στον καταρτιζόμενο να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το προσωπικό του drone για την λήψη εναέριων φωτογραφιών και βίντεο.
  • Η ενημέρωση των καταρτιζομένων για τις στοιχειώδεις φωτογραφικές και κινηματογραφικές τεχνικές.
  • Η παρουσίαση σύγχρονων Συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) που χρησιμοποιούνται ευρέως για την εναέρια φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση οπτικο-ακουστικών έργων, των τεχνικών τους προδιαγραφών, καθώς και του σωστού χειρισμού τους.
  • Η επίδειξη πραγματικών σεναρίων λήψης εναέριων φωτογραφιών και βίντεο (από την αρχή έως το τέλος), ως σημεία αναφοράς για τα μελλοντικά, επαγγελματικά ή ψυχαγωγικά έργα των μαθητών.

   

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

  Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκδίδεται Πιστοποιητικό και κάρτα μέλους SILVER βαθμίδας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

   

 • ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  Η συνολική διάρκεια του Σεμιναρίου Φωτογραφίας και Βίντεο με χρήση Drone είναι 2 ημέρες και συμπεριλαμβάνει 16 εκπαιδευτικές ώρες.

   

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Το κόστος του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες ανέρχεται στα 180 ευρώ και προκαταβάλλεται. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

   

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108

Κερατσίνι 18756

Τ: 210-4009955 & 210-4005997

F: 210-4312953

info@kek-axia.gr

Social networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα

ΙΕΚ ΑΞΙΑ