Masterclass εναέριας κινηματογράφησης με Drone

 

Όταν γίνεται σωστή χρήση των πλεονεκτημάτων της Κινηματογράφησης με Drone, δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα να βελτιώσουν την οπτικοακουστική τους αφήγηση, καθώς τους παρέχεται μια μοναδική οπτική γωνία λήψης. Η εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών της επίγειας κινηματογράφησης στην εναέρια κινηματογράφηση, έχει την ικανότητα να μετατρέψει μια οπτικά ελκυστική ταινία σε μια ισχυρή οπτικοακουστική ιστορία που θα παραμείνει στο μυαλό του θεατή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη θέαση της. Αυτό το  σεμινάριο masterclass καλύπτει όλα τα στάδια από την προ-παραγωγή έως την μετά-παραγωγή και την παράδοση του τελικού προϊόντος.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο υιοθετεί μία αναλυτική εκπαιδευτική προσέγγιση βήμα-βήμα, συνδυάζοντας θεωρία και πράξη σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές. Οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν τις προηγμένες τεχνικές κινηματογραφικής λήψης, τον σχεδιασμό και την οργάνωση εναέριου γυρίσματος, την αποτελεσματική ροή εργασίας και της διαχείρισης δεδομένων, και πολλά άλλα.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται τη 2η ημέρα με την επίδειξη ενός πραγματικού σεναρίου Κινηματογράφησης με Drone, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά επαγγελματικά έργα (projects)  των καταρτιζομένων.

Το Masterclass Εναέριας Κινηματογράφησης με χρήση Drone διεξάγεται υπό την αιγίδα και τις κατευθυντήριες οδηγίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation), τον πρωτοπόρο διεθνή Οργανισμό που εκπροσωπεί και υποστηρίζει την παγκόσμια βιομηχανία drones.

 

 • ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

  Ο Μωρίς Γκορμεζάνος είναι διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Είναι κάτοχος πτυχίου BSc στην Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πανεπιστημίου του York, στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK). Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί ως βοηθός οπερατέρ σε ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, όπως Η Ρόζα της Σμύρνης (2016) και Τζαμάϊκα (2017), καθώς και ως μαθητευόμενος στην ομάδα του βραβευμένου διευθυντή φωτογραφίας Woo-Hyung Kim στην συμπαραγωγή των BBC και AMC, The Little Drummer Girl (2018).

  Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ως διευθυντής φωτογραφίας και οπερατέρ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, σειρές ντοκιμαντέρ όπως Βίοι Παράλληλοι (2018-2019) για την ΕΡΤ2, καθώς και διαφημιστικές - προωθητικές ταινίες για ένα ευρύ πελατολόγιο. Η επαγγελματική του εμπειρία, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για την κινηματογραφική αφήγηση και τα εναέρια μέσα (drone) κινηματογράφησης, οδήγησαν στον διορισμό του ως Συμβούλου Κινηματογραφήσεως με Drones για το Ελληνικό Παράρτημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

   

 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Οι κυριότερες εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο masterclass είναι συνοπτικά:

  • Εισαγωγική ενημέρωση για τα UAVs / drones (Ιστορική εξέλιξη, εμπορικές και επιστημονικές εφαρμογές στη σύγχρονη ζωή - ο ρόλος της World UAV Federation).
  • Επιλέγοντας το κατάλληλο Drone για Εναέρια Κινηματογράφηση.
  • Προηγμένες Τεχνικές Κινηματογράφησης.
  • Το Στάδιο της Προ-Παραγωγής: Οργανώνοντας το Εναέριο γύρισμα.
  • Προηγμένη Εναέρια Κινηματογράφηση: Αφήγηση μιας ιστορίας μέσω του φωτός και της κίνησης.
  • Συμβουλές Εναέριας Κινηματογραφίας, αποδοτική ροή εργασιών & διαχείριση δεδομένων.
  • Το Στάδιο της Μετά-Παραγωγής: Ενισχύοντας το αφηγηματικό αντίκτυπο.
  • Επίδειξη πραγματικού σεναρίου Εναέριας Κινηματογράφησης με Drone: Από την αρχή έως το τέλος.

   

 • ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  Το masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές drone, εικονολήπτες drone, σκηνοθέτες και άλλους δημιουργούς οι οποίοι επιθυμούν να εξελίξουν την τέχνη τους, καθώς και σε λάτρεις drone που θέλουν να κάνουν τη μετάβαση στην επαγγελματική ενάερια κινηματογραφία. Επίσης είναι ιδανικό για πιστοποιημένους χειριστές ΣμηΕΑ που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την καριέρα τους στα ΜΜΕ και στην κινηματογραφική βιομηχανία, δημοσιογράφους, φωτογράφους, καθώς και για τεχνικούς τηλεοπτικών συνεργείων και εικονολήπτες που χρησιμοποιούν drones στην καθημερινή τους εργασία.

   

 • ΣΤΟΧΟΙ
  • H απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στον καταρτιζόμενο να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά ένα επαγγελματικό drone στο πλαίσιο της Εναέριας Κινηματογράφησης.
  • Η ενημέρωση των καταρτιζομένων για τις προηγμένες τεχνικές Κινηματογράφησης και η παροχή συμβουλών για το Εναέριο γύρισμα.
  • Η παρουσίαση σύγχρονων Συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) που χρησιμοποιούνται ευρέως για την εναέρια κινηματογράφηση οπτικοακουστικών έργων, των τεχνικών τους προδιαγραφών, καθώς και της σωστής χρήσης τους.
  • Η επίδειξη ενός πραγματικού σεναρίου Εναέριας Κινηματογράφησης με Drone (από την αρχή έως το τέλος), ως σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά, επαγγελματικά (projects)  των καταρτιζομένων.

   

 • ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

  Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου εκδίδεται Πιστοποιητικό και κάρτα μέλους GOLD βαθμίδας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (World UAV Federation).

   

 • ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  Η συνολική διάρκεια του Masterclass Εναέριας Κινηματογράφησης με Drone είναι 2 ημέρες και συμπεριλαμβάνει 16 εκπαιδευτικές ώρες.

   

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  Το κόστος του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες ανέρχεται στα 270 ευρώ και προκαταβάλλεται. Η καταβολή γίνεται με τραπεζική κατάθεση πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του σεμιναρίου και είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σεμινάριο Φωτογραφίας και Βίντεο με χρήση Drone

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108

Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997

F: 210-4312953

info@kek-axia.gr

Social networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα