Α΄ Βοήθειες για Χορευτές

Οι γνώσεις και δεξιότητες παροχής πρώτων βοηθειών δίνουν στον χορευτή τη δυνατότητα να προστατέψει και να βοηθήσει τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του σε περίπτωση ενός τραυματισμού ή κάποιου αιφνίδιου προβλήματος υγείας. Για τον λόγο αυτό, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΑΞΙΑ σε συνεργασία το House of Performing Arts, διοργανώνουν εξειδικευμένο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για χορευτές.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν σε ένα χορευτή να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει από έναν απλό τραυματισμό μέχρι καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να χορηγήσουν πρώτες βοήθειες και να υποστηρίξουν τις ζωτικές λειτουργίες στην περίπτωση ενός αιφνίδιου προβλήματος υγείας η τραυματισμού, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει βασικές θεωρητικές και πρακτικές hands-on ενότητες οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιστατικών. Οι διδάσκοντες είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, έμπειροι και καταξιωμένοι διασώστες. Οι συμμετέχοντες χορευτές θα ασκηθούν σε τρόπους διάσωσης με διαδραστικά μέσα.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 25/2/2018 ώρες 12:00-17:00.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 5 ωρών και αποτελείται από τις βασικές ενότητες:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – BLS)
  • Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)
  • Αντιμετώπιση Πνιγμονής
  • Πλάγια Θέση Ασφαλείας
  • Πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματικών κακώσεων (μυϊκές θλάσεις, διαστρέμματα, κατάγματα, εξαρθρώσεις, τραυματισμοί κεφαλής)
  • Αντιμετώπιση άλλων απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων (ηλεκτροπληξία, έγκαυμα, υποθερμία, θερμοπληξία, αλλεργική αντίδραση, δηλητηριάσεις, επιληψία κ.α.)
  • Περιεχόμενο φαρμακείου πρώτων βοηθειών. 

Θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή και βεβαίωση παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΑΞΙΑ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 €.

Υπάρχει δυνατότητα για παρακολούθηση εξ' αποστάσεως μέσω φιλικής πλατφόρμας (e-learning), με κόστος €30.

 

Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Α΄ Βοήθειες στη Θάλασσα

Επικοινωνία

Λεωφ. Δημοκρατίας 108

Κερατσίνι 18755

Τ: 210-4009955 & 210-4005997

F: 210-4312953

info@kek-axia.gr

Social networks

Θέλετε να λαμβάνετε τα Newsletter μας?

Τελευταία Νέα

ΙΕΚ ΑΞΙΑ